Over ons

 

Deze cursus wordt u aangeboden door Hans en Greet Abbink. Hans heeft jarenlang als schaapherder gewerkt in het Haaksbergerveen met zijn eigen kudde van ca. 600 dieren. Hans heeft enorm veel praktijk kennis en ervaring op het gebied van schapen en geiten, de werkhonden maar ook natuurbeheer met andere diersoorten en inzicht in het maken van een begrazingsplan. Naast Border Collies werkte hij ook met Altdeutsche Hütehunden. Onze eigen schaapskudde bestaat momenteel uit raszuivere stamboek Herdwick schapen en Bentheimer Landschapen. Deze worden ingezet bij diverse kleinere en grote begrazingsprojecten. In de toekomst gaan we alleen verder met de Bentheimer Landschapen.

Al een tijdje liepen we met het idee onze kennis omtrent het vak Schaapherder uit te dragen. Dit heeft geresulteerd in een schaapherdersopleiding die in 2009 voor het eerst georganiseerd werd. In 2018 werd de opleiding voor het laatst bij ons in Eibergen gegeven. De theorielessen worden nu online aangeboden. Wel organiseren we nog een aantal praktijkdagen in kleine groepjes. Geïnteresseerden worden daarvan op de hoogte gehouden. Deze praktijk workshops worden via www.schapenhoeve.nl aangeboden.

Greet geeft les op haar eigen hondenschool en beheert daarnaast voornamelijk de webwinkel. In onze webwinkel verkopen we bijzondere, schaapherders gerelateerde producten, zoals herdersstokken in diverse maten en modellen, kluutschopjes, vanghaken, herdersfluitjes en koordjes, hondentrainingsmateriaal, herdersmessen, maar ook vele andere gangbare producten voor schapenhouders. Ook onze afdeling Flexinetten is zeer ruim, naast de schapennetten verkopen we ook flexinetten voor (wild)zwijnen, kippen, kleindieren en speciale wolf-werende netten.

Educatie speelt bij ons beiden een grote rol, zowel in de vorm van de opleiding als in de vele losse workshops die we geven. We willen erg graag onze kennis en ervaring verspreiden.

Wij zijn erkend stamboekfokker bij de VSS van Herdwick en Bentheimer schapen en erkend leerbedrijf bij SBB leerbedrijven.

Hans & Greet Abbink

© 2020 Schapenhoeve V.O.F. - Powered by Maatos